TDS not deducted


This query is : Resolved 

05 January 2010 Sir,

One trust paying every month Rs. 10,000/ as security charges. But, they are not deducting TDS. As they told that, they are deduct the tds on march 2010 for entire amount ie., Rs. 1,20,000/-

Now, my question is:
1. when the aggregate payment exceeds Rs. 50,000/- it is liability to deduct the tds. But, trust not done. Then, whether it is liable for interest?

2. Can trust deduct tds on entire payment on year end?

3. If, interest on tds applies, then how many months interest will be charge? Because, upto Rs. 50,000 no liability arises. Therefore, (as per my knowledge) initial 5 months no defaults arises.

Please give answer for me

05 January 2010 1. Liable to pay interest.
2. Tax has to be deducted every month.
3. Default arises from the first month onwards because liability to deduct tax arises from first month onwards since the sum likely to be credited or paid during the financial year exceeds fifty thousand rupees. For details read proviso to section 194C(3) of the Income tax Act,1961.

05 January 2010 agree


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details