Cenvat cerdit on gta outward fright


This query is : Resolved 

(Querist)
20 December 2014 I have a little query in relation to service tax credit and have thus came to you for guidance. If a private limited company pays service tax on outward freight after reducing 75% abatement amount, is it eligible to take the credit of this service tax amount which is paid by the Company? The goods are transported from the company (i.e. Seller's) factory to the buyer's place. I would be obliged if you advise me in this respect. Thanking you. Regards, Pankaj Nashik

21 December 2014 as per Rule 2(2) of CCR rules cenvat credit of service tax payable on transpiration is allowed upto the place removal.

Further place of removal under section 4(3)(b) of central excise act covers only factory.

therefore, you cannot claim service tax on service tax on GTA from freight outside the definition of Place of Removal


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details