Non payment of service tax.


This query is : Resolved 

05 October 2015 Dear Sir,

Is there any effect in income tax liability for the non payment of Service tax ?. If so, to what extent ?

Regards
Pavan Kumar V.

Prashanth (Expert)
05 October 2015 Hi,

If such service tax is payable on the business income, then there wont be any effect on Income tax liability.

Secondly if is payable under Reverse or Partial reverse charge method, then such tax amount will be added back to Profit/loss calculated.

Extracts of 43B
As per Section 43B
Notwithstanding anything contained in any other provision of this Act*, a deduction Sudame otherwise allowable under this Act in respect of—
a)any sum payable by the assessee by way of tax, duty, cess or fee, (by whatever name called, under any law for the time being in force);

Cheers !!!

06 October 2015 Dear Sir,

Thank You so Muchhhhhhhhh !!!!
Would you please elaborate Section 43B ?



You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details