Do we need to Charge S.Tax


This query is : Resolved 

(Querist)
04 May 2010 Our organisation is having certain property rights which we have assigned to other organisation as per the agreement. It was agreed that cost of that property light electricity,etc., would be beared by other organisation. Since the property rights is in our name, bills of electricity comes in our name. We are raising debit note in the other organisation's name for the actual expenses paid towards electricity.
DO we need to charge s.tax?

04 May 2010 You are collecting the various charges as pure agent. No service tax.

Ramdinesh G (Querist)
04 May 2010 Can you provide any refer in Service Tax Act/Rule

Ramdinesh G (Querist)
04 May 2010 I am looking forward for refer. please guide me

04 May 2010 Please refer to Rule 5(2) of the Service Tax (Determination of Value) Rules, 2006.

Ramdinesh G (Querist)
04 May 2010 Do we need to enter into any agreement with other organisation expressly saying that we are pure agent ?

04 May 2010 No. The nature of transaction shall determine, whether yiu are a pure agent or not.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details