Deduction u/s 80g


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
10 January 2013 Can a individual donates a part of his business income to a charitable institution and which is owned by the same institution?
Can he claim a deduction u/s 80G while filing the company's return of income?

Profile Image

Guest

Profile Image

Guest (Expert)
10 January 2013 Deduction will be available.
A proprietary firm and a charitable trust are two separate entities for the purpose of Income Tax.

So if all the conditions of sec. 80G are fulfilled then deduction of donation will be available.

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
11 January 2013 Thank You sooooo much


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details