Cenvat credit based on debit note


This query is : Resolved 

05 October 2011 Is it possible to claim CENVAT credit based on a debit note? Rule 4A says that bill \ invoice \ challan is a valid format for claiming input credit.

My question being when the debit note contains all the details mentioned in the rule 4A, can CENVAT credit be claimed?

Merely because of the name, will i be denied the credit?

U S Sharma (Expert)
08 October 2011 debit note is accounting form of "supplimentary invoice" ask the debit note issuer to mention on face of debit note as

" TO BE TREATED AS SUPPLIMENTARY INVOICE"

it must carry a running sl no, date and mention of master invoice details.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details