CAN DISOCUNT COUPON BE DEEMED DIVIDEND????


This query is : Resolved 

26 December 2009 Hi,

A company gives the discount coupons to its shareholders on purchase of its product. Can this would be hit by Section - 2(22)(a) or Under any other section of Income Tax Act, 1961.

28 December 2009 Dear Mayank,
It is section 2(22)(e) which define deemed dividend. Discount coupons are nothing but a marketing way to sale company's products. If any loan or advance has been given to the directors or shareholders having substantial interest in the company, 2(22)(e) will attract. There are certain conditions to attract this section. This is depend on fact of the case also. You should go through carefully this section and fact of your case and then only you can decide it.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details