Mahabir Prasad Agarwal
04 February 2023 at 18:31

Filing of ITR U for FY 2020-21

Sir, I have already filed ITR for FY 2021-22, but missed to file ITR for FY 2020-21 due to some unavoidable reasons. My queries are :
1) May I file ITR U for FY 2020-21 now ?
2) May I claim refund in ITR U ?
3) May I file the ITR U if I am ready to pay required tax/penalty and waive the refund ?

The filing of ITR is required by me for availing bank loan sir .


vikas ghodke
04 February 2023 at 14:26

TDS on AC Installation Charges

If the case arise of AC Installation Charges. We are supposed to deduct TDS under section 194J as AC installation charges as is referred as technical fees and should deduct TDS @2% under 194J. I read other sites that shows, TDS should be deduct on AC installation charges will be under 194C. Please clarify and give me proper justification so that I will be cleared on this.


Movies World
04 February 2023 at 12:46

MOA & AOA for Cloud Kitchen Business Model

Hello, please provide MOA object clause for Cloud Kitchen Business Model.


S. RAVICHANDRAN
04 February 2023 at 12:16

MEIS LICENCE SALES

Sir
Please let me know the sale of MEIS Licence is liable to reverse GST during the year 2018-19. The same is exempt sales. Please give any circular/notification in this regard favoring the Assessee.


RevathyBaskar
04 February 2023 at 11:41

TDS ON PRINTING OF ID CARDS WITH ROPE

Dear Experts
G Mrng all as we printed id cards & purchased rope for the same (with company name on rope). now the supplier provided bill for Rs 52,000 (for id Rs 2,500 for rope Rs 49500) and he is also a unregistered person. My question is does TDS applicable on the above or not. If applicable means, do I need to deduct 1% of TDS on rope cost or have to deduct on total bill value


imkdm

Respected,

The assessee had opened a "Capital Gains Account" with the Bank of India a year ago. Now he wishes to start construction of the residential house and therefore wants to withdraw from the capital gains account. Assessee is going to construct the building by himself (no outsourcing to the contractor).

However, the bank says that the assessee must produce "Proper Invoices" (by which they mean - GST Bills). Even officers at the zonal head office say the same.

However, since the assessee is constructing on his own, he would be unable to submit gst bills of labour charges since most labour would be outside of GST purview due to various reasons. But nobody at the bank understands this.

Can somebody provide anything which can help the assessee set aside - "GST Bills" rule?

Please guide. Thanks.


KAPIL

SIR

I WANT TO SELL MY LICENCE UNDER RODTEP IN EXPORT OF RS. 108000/-.
CONSINGEE IS ASKING ME TO RAISE INVOICE OF ABOVE SAID AMOUNT.
PLEASE TELL ME THAT WE HAVE TO ISSUE GST TAXABLE INVOICE FOR THAT.
IF YES, PLEASE TELL US THAT HOW IT WILL BE EWAY ONLINE AND UNDER WHICH HSN CODE.

AWAITING YOUR RREPLY.

THANKS


KAPIL BHATIA


ANUJ
04 February 2023 at 10:26

Adjustment of Balance

Dear Sir/Madam,

When we are dealing with the party which is our Debtor and one party is our Creditor, then whether we can set off the balance of Debtors against Creditors or vice versa? Please reply as early as possible.

Please note that both parties (Debtors and Creditors) are not related to each other, but they are agreeing for adjustment and can we assign our debtors to that particular creditor.

Regards
Anuj


Manju
04 February 2023 at 10:14

Withdrawal from PF accounts

Dear sir,
Let's me know whether company have right to hold PF fund of resigned employee .
Once of my friend says the company not show such person resigned from office In EPF Portal ,so that he can not withdraw fund from PF .
please advice if any document need to submit by company for releasing pf account of resigned staff.
With regards
Binu


S.Jegadeesan

Sir
I would like to clarify some doubt regarding Income Tax on Sale of Immovable Property by NRI

Mr Elango is an NRI sold an Immovable Property in 2022 for Rs.95 Lakh which was bought by him through his NRE Account in 2009 for Rs 15 Lakh
Whether the above is taxable @ 20% without any basic exemption Limit as available to Resident ? or he can claim Basic Exemption limit which is not taxable ?

Further Form 15CA is enough or 15CB is required to submit while transfer the Proceeds to NRE A/c?
What rate of TDS will be applicable to NRI whether 20% with Surcharge, Education Cess or Flat rate of 20% only?






CCI Pro



Answer Query

Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details