Anonymous

Amount of Principal repaid in EMI of Home Loan is eligible for deduction under section 80C. Will it make a difference if house is given on rent during the year? Is benefit allowed irrespective whether house is for own residence or is rented out in the relevant financial year?



Anonymous

I have more than 6 Years of Experience in a BPO which is for insurance process can i apply for exemption from training. I completed my CS Executive Program and Can i Apply for exemption now only or after completing CS Profession. Please Advise me i am very much confused about this

Thanks You in Advance


Kapil Bhatia
16 April 2013 at 18:25

Inter -ca

Sir,

I passed B.Com in 1987 and done CA Training under CA from 1987-1990. But could not cleared any period during that period. Now i want to give again papers for inter-ca. Please suggest me that what i have to do.


Karan Kumar
16 April 2013 at 18:23

Articleship

Dear Sir
I want to Know that the procedure of article ship registration for whom register under direct entry scheme.
Can you tell me about the article ship registration process.
is it same procedure or any changes for direct entry scheme.


Kapil Bhatia
16 April 2013 at 18:03

80i(a) section

What is Section 80I(A) of Income tax.


CA Varsha Haryan
16 April 2013 at 17:54

Books of accounts

Mr.X is converting Proprietor Firm to Pvt Ltd Co. what are the books of accounts he is required to maintain as audit under Income Tax will be applicable to assessee?

What are the Books & Registers to be maintained under Companies Act


CA Varsha Haryan
16 April 2013 at 17:51

Books of accounts

Mr.X is converting Proprietor Firm to Pvt Ltd Co. what are the books of accounts he is required to maintain as audit under Income Tax will be applicable to assessee?

What are the Books & Registers to be maintained under Companies Act


RANJAN GUPTA

sir,

the intention of 270 is that a knowledgeable person who doesn't have money can become director in the ltd co.co can not bound the person to take high value shares to become director.

but in sec 274(1)(e) disq.if the same person could not pay call money till 6 months after the due date he is disqualified.

i think law has a different intention in the later section.

why?


Frankpro badge
16 April 2013 at 17:31

Urgenttttttttt

How to select the types of Services while filling Form ST -1 on the ACES site.


sweet chandana
16 April 2013 at 17:12

Delay in filing of form-8

Good Evening Experts... We have created Charge on immovable property on 22/11/2012 and filed FORM-8 on 08/01/2013 with normal fee.As there was delay in filing form 8, is there any necessity for filing Petition to CLB? Please tel me the procedural steps to be followed. Thanks & Regards Chandana






CCI Pro



Answer Query

Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details