Anonymous
26 July 2013 at 11:25

Regarding business income

sir,
I have received gross receipts rs450000 from trading of sand as part time work and profit is approx rs65000. i have not maintained books of accounts and also earned a sallary income in year 2012-2013. can i file itr 4.


Parth shah
26 July 2013 at 11:22

Indirect tax (section 56(2) )

Dear Sir,

whether gift from wife's mother is taxable or not?



Anonymous

What is the due date of filing of Income Tax Return by a Designated Partner of a LLP? Perhaps, he is not a working partner as said in Section 139 of the Income Tax Act.



Anonymous
26 July 2013 at 11:18

Professional tax deduction on salary

I have to know who is liable to deduction on Professional Tax on Salary


Suraj Singh
26 July 2013 at 11:10

Dvat 16 - tds certificate

Dear Sir,

I m filing DVAT Form 16, therein TDS Certificate as per DVAT 43 are to be filled in.
I am unable to fill up the figures of TDS in the new auto filed Form 16.

How do i do that. Can anybody help me on urgent basis.


binal salot

Kindly suggest me the appropriate division of industrial activity as per NIC for the below object clause
To transact and carry on the business as importers, exporters, manufacturers’, representatives,
distributers, agents, brokers, factors, consignor, consignee, stockiest , commission agents,dealers, traders, service provider for the processing of the foods items, medical equipments,agriculture produce or all kind of goods, Commodities, merchandise by irradiation process and packaging of such items and import and export.



Anonymous
26 July 2013 at 11:07

Regarding deduction of 80tta

sir,i have earned interest from flexi deposit in saving account. claim 80tta deduction



Anonymous

Please tell the step by step procedure to change the registered office of the company.


uma shankar khatri
26 July 2013 at 10:53

Service tax on freight

1. freight and cartage are same or different? 2.Above what amount of freight/ cartage, service tax is payable ? 3.If freight is not paid to a trasport company BUT paid to a vehicle owner, then service tax is applicable or Not ? In that case should we have to take some declaration from the vehicle owner ? 4.Trasporter is having service tax number BUT do not mention on Builty/ GR / Receipt that the charges are inclusive of service tax or does not mention that Who is liable to pay service tax then WHO will be liable ?


narender

Dear All


an Indian Ordinary Citizen (Who was was earlier a US Citizen ) has sold his US investment in US and paid the Capital Gain tax in US


Since now he is a Ordinary Indian Citizen , will the said capital gain is again taxable in India??


Please suggest







CCI Pro



Answer Query

Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details