Kamal Dev Rathore
04 March 2019 at 15:48

Mat eligibility in pvt ltd. company

A Pvt. Ltd. company have losses 80 Lac (Approx) of prior period. No business this year, and around 12 Lac Sundry Creditors to be written off through debit note. Due to this income raised by Rs. 12 Lac. Please advise this profit can be set off with previous losses or MAT eligible in this case, if yes than how much tax liability to be raised.

Answer now

Shantam Singh
26 February 2019 at 23:02

Regarding aop status

Sir,
Actually My Grand Father had started a partnership firm in 1987, that time he had applied for pan card through a Advocate he got a pan card (No:- AAAAJXXXXX), he had done Firm registration from Bihar Firm Registrar Under 1932 Act 58(1) till there no issue.
But last year when i had changed my Bank, and applied for other current account then came to know that My Pan is registered under AOP (Association of Person) and i having partnership firm registration certificate.
Now we are puzzled what to do, we can't change pan card because of Balance Sheet. Please provide me advise.

Answer now

Deepesh Aggarwal
25 February 2019 at 23:07

House loan Tax Treatment

If the ownership of house is on name of wife and she is housewife and husband is paying all the EMI's. Can husband can claim the deductions prevailing to house property?

Answer now

Ajay Agarwal
23 February 2019 at 11:09

Clubbing of income

If husband gift/transfer a property/land to his wife and than his wife sell this property nd acquire sales consideration in her bank a/c further she gives this amount to her husband as a loan.

queries.
1. capital gain taxable in hands of wife or husband.
2. can wife give sales consideration o husband as loan or gift or both.
3. if loan than interest given by husband to his wife clubbed or taxable in hands of wife.

Thanks

Answer now

Loganathan.M
19 February 2019 at 09:47

Tcs

Hi all

A Dealer doing car dealer business ( Maruti Suzuki) , Please let us know how the TCS 1% to be charged ( if vehicle value is more than 10' Lacs.)

Ex Showroom price(if above 10'lacs) + TCS1% - offers-Discounts + GST) or
Ex Showroom price(if above 10'lacs) - offers - Discounts + GST
which of the above calculation is correct.

Thanks
Loganathan.M




Answer now

Karkuvel

As per section 9(1)(vii)(b) if the service is provided outside India for earning a income outside India.

Therefore to take that position both the twin conditions should be satisfied
(a) it should be rendered outside India
(b) it should be for earning a source of income outside India

Suppose if the Seller in India Exports goods to Europe. Indian Exporter stores goods in Warehouse to sell the same to Customer and paying rental charges and sorting , Inspection charges to the warehouse service provider.
Whether TDS on Sec 195 attracted for the above case?

Answer now

RAJESH KUMAR

Hi...,
I have checked there is manual demand created by AO on the traces Portal of Total Rs.3,33,300 for the For FY.2009-10, 2010-11 & 2012-13.

While i visited to the ITO Nirman Vihar, Delhi, found clarification from the AO that It was created u/s 272A(2)(K) which for delay furnishing of TDS return. although i have filed those TDS statement within the time prescribed on due date.

I have filed rectification u/s 154 dated January 30,2019, but AO is not considering my application stating that time(4 years) for rectification is expired.

Now what recourse/ remedy is available to rectify those mistake which are apparent from the record of the tax authorities.

Thanks
Your valuable suggestion will be highly appreciable


Answer now

vinit garg
02 February 2019 at 20:32

Form 16a

How much time take to download 16A after submission of TDS return online?


Plz tell if anyone Knows!!

Answer now

ratna
02 February 2019 at 14:35

Income tax filing

Dear sir

Ours is proprietorship firm and we filled IT returns for AY 17-18. But ITR V is not e- verified. We have sent signed ITR V twice to Certralised Processing centre Income tax department Bengaluru by speed post and ordinary post. before due date.

But they rejected our IT returns because if ITR V is not verified,
next what steps we have to take. Please suggest me.

Answer now

swasti
02 February 2019 at 13:29

Standard deduction

If an employee works for 8 months with a company, please advise that how much standard deduction is he eligible for? Is it that Standard deduction would be calculated for 8 months proportionately i.e (40000 * 8 months /12 months)?

Answer now





CCI Pro



Answer Query

Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details