80p


This query is : Resolved 

(Querist)
15 January 2013 IS section 80p applicable to a credit co-operative society.If yes what is the amount of deduction available?

15 January 2013 As per sec.80(P)(2)(a)all income from Banking and credit facilities provided to members are fully exempted from Income tax. This benefit is not available for co-operative banks i.e. urban banks,District co-operative banks and State co-operative banks.[section 80(P)(4)].
Income from other activities are exempted upto Rs.50000/-.
Recent court verdicts and orders of ITATs have made it clear that the Income tax authorities should not deny these benefit to these societies by classifying them as co-operative banks.

anurag (Expert)
15 January 2013 Yes,Inr 50000.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details