Tax audit


This query is : Resolved 

(Querist)
14 April 2014 i have some confusion regarding following matter because as I have discussed the matter with different people , their views are different -
Some people say ( including practicing c.a and advocates) that if I am maintaining proper books of account and my turnover is less that audit limit, I do not need audit even if my net profit is less than 8%, Is it right?

14 April 2014 This is partly correct that you need not to audit

but u/s 44AD if you want to claim net profit below than 8% you need to maintain proper books of account and get your accounts audited.

shalender (Querist)
14 April 2014 Sir , my question is do I need audit if my sale is 80 lac and net profit is less than 8% and I am maintaining proper books

14 April 2014 yes , as per Section 44AD if you claim your Net profit is below 8% of Turnover. you need to be get your accounts audited.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details