Sitting fees to a non-executive directors


This query is : Open 

07 May 2015
Dear Sir,

I have come to know that, per Meeting we can pay minimum Rs 1,00,000/= on account of sitting fees to a Non-Executive Director. It means that a sum of Rs 4,00,000/= yearly can be paid to a non-executive directors of a private limited company. 10% TDS shall be deducted u/s 194-J.

Sir Am I right ?




08 May 2015 1,00,000 is the maximum limit. Refer Clause 4 of Companies (Appointment and Remuneration of Managerial Personnel) Rules, 2014


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details