Nri tax... its urgent


This query is : Resolved 

01 August 2011 Mr A is now Resident in India. He wants to sell the Property. But Purchaser said that he will deduct TDS on it as Mr A is NRI. Mr A also files returns under salary in AY 2010-11 as per section 281 there is an requirement that previous permission of AO required for the same else transfer will become void but ITO officer is notable to recognised for the same due to centralised filling. Now what to do???

Please Reply Urgently??

01 August 2011 Your question is not all clear.

I am replying to your question based on what I am able to understand from the question.

If Mr. A is now resident in India then you can provide the copy of passport to purchaser as a proof of becoming resident in india.

Also there is no requirement of approval from ITO under sec. 281 unless there is any pendency of case with ITO.

Anuj
+91-981106211
femaquery@gmail.com


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details