Gift to father


This query is : Open 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
06 August 2015 I transfer Rs.100000 from my bank account to my father's bank account by cheque. Kindly know me what is the procedure I have to make for IT Return.
Is it Taxable or not?
I file return of both me(ITR-2) and my father(ITR-4) so what are the effect in both.

Thanks

06 August 2015 Hi.

Gift to your father will fall under gift to relatives under section 56(2) of the Income tax act. It is neither taxed nor to be anywhere in the Income tax return.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details