Cash Loan


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
20 July 2010 For A.Y. 2008-09 Scrutiny is going on of Mr. A who has given Cash Loan of Rs, 1,99,000/- to Mr. K. Is there any problem for this assessment for this loan transaction ?
Is there any problem with Mr. K ? As per law 269 SS is applicable to Mr. K and not Mr. A. Any proble arise to Mr. K during the assessment of Mr. A.

Thanks,

20 July 2010 In the books of both the assessee the treatment should match. If a Mr. A is showing Rs 1,99,000 as cash loan then Mr. K should show Rs 1,99,000 as money borrowed. If Mr. K is paying any interest in his accounts then Mr. A should show it as his income.

20 July 2010 AGREED, AT THE TIME OF ASSESSMENT , TRANSACTIONS ARE CROSS VERIFIED BETWEEN ASSESSEE AND OTHER PERSON BY SENDING LETTER FOR CONFIRMATION.



You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details