269SS & 269T


This query is : Resolved 

14 January 2011 Dear All...
If a person Paying Rs.200000 as loan amount by account payee cheque and 2000 intt. by cash... whether section 269T get attracted?

If yes... Explain please.. instead of quoting section 269SS and 269T..

Thanks & Regard
Harishankar Thakur

14 January 2011 Yes. It will get attracted.

In accrual basis of accounting, the Interest which is due first accrues and gets credited to the Loan Creditor's account and subsequently interest is paid , the loan creditor's account is debited.
On account of the same the payment takes the character of payment to loan creditor whose balance exceeds Rs.20000 and hence it has to be necessarily done by either Crossed Cheque/ Demand draft.

14 January 2011 Thanks a lot sir.. I was confused in interpretation... well explained.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details