Queryin relation to AS 30/IAS 39

Hi,

I am working on creating hedge accounting software solutions and have few queries in relation to the rules specified for qualification of a hedge designation -

1) In case an indian corp has exposure in CHF (swiss francs) ideally he would require to do a USD/CHF and USD/INR forward trade to reduce the forex risk. Does this qualify as a hegde under IAS 38 and AS 30? If yes then how is the effectiveness measured.

2) Can a corp use a combination of forwards and options as a hedge under the accounting norms?

Replies (1)

Financial Instrument is IAS 39.. and i suggest wait for some time because IAS 39 will undergo huge change

 

Amit

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details