Tds with joint seller (nri + indian resident)

Hi,

NRI A had purchased a property in Noida 4 years back for 60 Lakhs.
NRI paid 20 Lakhs from his NRE account and rest was paid by his india resident father .

Now properties is bing sold for 60 Lakhs. So how the buyer will deduct the TDS as it is being sold by combination of NRI and residnet. WIll it be 1% or 20% TDS or combination of what % they paid for  uyinhg??

Deepak

 

Replies (1)

Since there are two sellers, there shall be two challans. In one challan, 1% TDS u/s 194-IA shall be deducted for the indian resident seller, and in another challan, the existing rate as per section 195 shall apply for the NRI seller.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details