Tds

Dear Sir,

A resturant located in a mall and entered into an agreement with an agency (with the help of bank) to pick up daily closing cash from resturant and deposit in bank account. Whether TDS on Service Charges for Handling Cash, to be deducted u/s 194C or 194J???

Replies (2)

Hello Sonu,

The type of services that come under the purview of section 194J are services with professional or technical nature i.e. they require application of specialised knowledge in their discharge. The service of picking up cash and depositing them in bank is more clerical in its nature, hence the agreement shall be treated as normal contract and shall come under Sec. 194C.

Hope this was of help.

Regards,
Ansari Salman
08087945323

There is no professional skills required to perform the given services, hence TDS shall not be deducted under 194J but 194 C @ 1% or 2% considering limits of 30K and 75K .

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details