service tax on earth work

hi......

if service provider done earthmoving & demolition work  in f.y. 2005-06 in september worth Rs. 18 Lacs and has neither charged nor paid service tax. The assessee is not receiving notice issued by department.

what will be the consequences and how assessment will be done?

Replies (2)

Not receiving notice has no meaning. The case will be decided ex parte, after serving the notice as per the procedure described by law.

It is better to receive notice and try to find ways to contest that. If no way is there, pay the tax n interest. Interest liability will keep on growing, the more u delay it.

Whether the non-apyment has been detected or not by the Department, it is always adviceable to assess the service tax on price-cum-duty basis  as you mentioned service  tax has not been collected and pay along with interest.

By doing this penalty imposable under Section 76 or 78 may be possible to avoided.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details