GST on Late Delivery Charges for Supply of Goods

Browse Online CA CS CMA classes

GST on Late Delivery Charges

vaishali pawar • 04 November 2018

Dear Sir,

1. Is GST is applicable on Late Delivery Charges for supply of goods to central government under tender basis?

2. Is GST is applicable on Late Delivery Charges for supply of goods to Inter State customers ?

3.Is SAC Code 9997 of Other Services is applicable on both cases and if applicable what is the GST Rate. ?

Kindly suggest me, whether GST is applicable on both cases and if applicable What is GST Rate ?

Thanks in advance
Replies (1)
As per section 15 CGST yes gst is applicable on late fee or in your term late delivery charges

as its incidental charges & cover under the Composit supply so the rate of principal goods in bill will be applicable on the same .

Yes it will applicable on both conditions

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details