Form 61a

Hi,

Following transaction has to be reported in Form 61A, 

Receipt of cash payment exceeding two lakh rupees for sale, by any person, of goods or services of any nature.

So can u please help me, whether such cash receipt is in a single transaction or aggregate of entire year, and from single party or cash sales from all the parties together in a year??

Replies (3)

It is reporting as per Sec. 269ST .......... i.e. Cash receipt of Rs. 2 lakhs or more per day/per person........ for any single bill or event......

 

i.e. Any person whether proprietary concern (Individual) or any other entity liable for Audit Under section 44AB need to file SFT - 013 (Cash payment for goods and services). Please note that No Aggregation of transactions is to be done.

ok..thank you sir

Most Welcome ....

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details