Consolidation of Partnership Accounts

Dear Friends,

Please answer my following query.

There is an unlisted public limited company. The said company has entered into a partnership with another company. The partnership is a registered firm. The company in question has a 80% share in the firm. The said company has no other partnership nor it has any subsidiary company whose accounts are to be consolidated.

My query is whether when the final accounts are drawn up at the end of the year, whether the firms' accounts are to be consolidated or not.

Would the answer be different if the company was a listed company?

Thanks in advance

 

Bharat

 

Replies (1)

As per SEBI (Listed Requrirements), Cosolidation of Financial Statements is essential only in the case of Listed Companies (As per clause 32). In case of Unlisted Company, it is not mandatory, it entirely upon you whether you want to consolidate or not.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details