Change in auditors??

The status of statutory auditors got changed from proprietorship to partnership firm (the old proprietor is one of the partners now) and accordingly name of auditors also got changed. Is there any specific formality to be complied with by the company who is re appointing these Auditors in AGM. Will it be considered as “appointment of an auditor other than the retiring one”? Please clarify.

Replies (2)

Now u r going to appoint firm as a auditor not a partner it is immaterial that existing Auditor also a partner of that partnership firm. This appointment will be cosidered a fresh appointment in place of existing auditor not will be treated as reappointed the retiring one and need to comply the provisions of section 225.

i think it should be considered as re-appointment of an auditor as its only a reconstitution of auditor firm.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details