Can we get Tax exemption in investing in MUtual Fund ?

I want to ask you that can we get exemption on the amount we invest in Mutual fund.

I know that income we earned is exempt under section 10(34). But can we get exemption on the amount which we have invested in a particular year ?

Replies (1)
yes we can get exemption only if we invest in ELSS schemes of Mutual funds for example Birla sun life tax relief 96 fund. in these type of funds lock in period of 3yrs is there.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details