CA certificate for refund on account of supply made to SEZ without payment of tax

CA certificate is not required for unutilised Accumulated ITC refund. In case of supply to SEZ without payment, refund of accumulated ITC , CA certificate is required under rule 89(2)(m)?
Replies (1)

You are correct! For unutilized Accumulated ITC refund, a CA certificate is not required. However, for a refund of accumulated ITC in case of supply to SEZ (Special Economic Zone) without payment, a CA certificate is required under Rule 89(2)(m) of the CGST Rules. Rule 89(2)(m) states that for a refund of accumulated ITC in case of supply to SEZ without payment, the applicant must submit a certificate from a chartered accountant or a cost accountant, certifying that the goods or services supplied to SEZ are in accordance with the provisions of section 16 of the IGST Act. So, to summarize: - No CA certificate required for unutilized Accumulated ITC refund. - CA certificate required for refund of accumulated ITC in case of supply to SEZ without payment, under Rule 89(2)(m).

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details